Luchtgekoelde koelers

Air coolers & air cooled condensors

Lucht gekoelde proces koelers. Processtromen worden gekoeld doormiddel van buitenlucht. De warmtewisselaars buizen zijn aan de buitenzijde voorzien van extra gevind oppervlak. De units wordt geleverd met axiaal ventilatoren.

Toepassing

Diverse proceskoeling toepassingen

Warmtetransport.nl heeft de mogelijkheid om samen met de warmtewisselaar(s) een staalconstructie met ventilatoren mee te leveren. Productstromen kunnen zo gekoeld worden met buitenlucht. Warmte uit vloeistoffen of gasstromen kunnen op een eenvoudige manier worden afgevoerd bij afwezigheid van rivierwater en zonder waterverbruik (zoals bij koeltorens).

De af te koelen productstroom wordt door de gevinde buizen geleid en de buitenlucht wordt geforceerd langs de gevinde buizen geblazen. Een luchtgekoelde koeler wordt geleverd compleet met ventilatoren, motoren en eventueel een jalousie om het proces beter te kunnen regelen. Dit type van koelers hebben een gevarieerde toepassing, en zijn in een grote verscheidenheid leverbaar.

Voor de chemische en petrochemische industrie worden de "air coolers' ontworpen en geleverd volgens uw specificatie en eventueel internationale codes zoals de API code e.d.

Voor de industrie zijn er de standaard Cu/Al units. Deze worden ingezet als koelwaterkoelers, noodkoelers e.d.

Ook “Off Shore”toepassingen zijn leverbaar.

Gespecialiseerd in maatwerk en voordelig

In nauw overleg worden de eisen en wensen vastgelegd en samen wordt
de meest ideale oplossing uitgewerkt.

Onze standaard is opgezet om minstens 1/3 goedkoper te zijn dan een
reguliere koeler met uitgebreide specificaties.

Bel 0561 421 055