Machine koelers, drukgas koelers en BBC koelers

De gecomprimeerde inlaatlucht van een motor wordt gekoeld met een waterkringloop. Voor de koeling van het motorwater en de rookgassen kunnen platenwisselaars resp. buizenwisselaars gekozen worden.

Toepassing

Compressielucht koeling en circulatielucht koeling

Warmtetransport.nl heeft de mogelijkheid om samen met haar partners de warmtewisselaar(s) voor motoren en generatoren te leveren. De compressie inlaatlucht van een motor wordt gekoeld met een koelwaterkringloop. De fabrikaten GEA en BBC kunnen u aangeboden worden. Voor de koeling van het motorwater en de rookgassen kunnen buizenwarmtewisselaars gekozen worden. De teruggewonnen warmte kan nuttig worden ingezet voor de verwarming van een CV-water systeem. Indien de warmte van motorwater en cilinderkoelwater moet worden afgevoerd en vernietigd kan gekozen worden voor een luchtgekoelde koeler of radiator. Met een luchtgekoelde koeler (compleet met staalconstructie en ventilatoren) kan een motor volledig onafhankelijk functioneren, ook in gebieden waar geen water ter beschikking staat.

Afhankelijk van de andere koelwater mogelijkheden die ter beschikking staan, zoals rivierwater of zeewater, worden de materiaalcombinaties aangepast. De koelers worden gebouwd in onderstaande materialen, eventueel met een anode bescherming.

Pijpmateriaal bv Cu (SB of SF), CuZn20Al (SoMs 76), CuZn28Sn (SoMs71), CuNi10Fe, CuNi30Fe. Pijpplaten CuAl10Ni (Inox 90R) e.d.

Samen met onze partners kunnen wij u snel en betrouwbaar leveren. Ook de reservedelen voor de betreffende warmtewisselaars.

Kwaliteit volgens Europese regels en normen

Bij het design worden de Europese regels, de Pressure Equipment
Directive (PED ) aangehouden, en normen betreffende drukapparatuur
EN-13445, EN 13480, En 12952 e.a., en industrienormen zoals
API, Tema e.d. Zo is de kwaliteit gewaarborgd.
Warmtewisselaars en producten van GEA.

Bel 0561 421 055