Platen warmtewisselaars

Platenwarmtewisselaars zijn multi inzetbaar. De gesoldeerde (BPHE) wisselaars zijn interessant voor biogas opwarming en koeling. Geschroefde wisselaars worden veel toegepast indien er schoongemaakt moet kunnen worden. Zeewaterkoeling met Titaan platen. De temperaturen van de media (vloeistoffen )mogen dicht bij elkaar liggen. De platenwarmtewisselaars worden geleverd met rubber pakkingen tussen de platen of als gesoldeerde uitvoering.

Er zijn 2 typen:
- Koper gesoldeerde platenwisselaars fabricaat SWEP.
- Geschroefde warmtewisselaars met platen en pakkingen.

Toepassing

Proceskoeling in de levensmiddelenindustrie. Chemische en Petrochemische industrie.

Platenwarmtewisselaars zijn multi inzetbaar. De gesoldeerde (BPHE) wisselaars zijn interessant voor biogas opwarming en koeling. Geschroefde wisselaars worden veel toegepast indien er schoongemaakt moet kunnen worden. Zeewaterkoeling met Titaan platen. De (vloeistof) stromen worden in tegen stroom langs elkaar gevoerd waarbij speciaal geprofileerde RVS 316 plaat de vloeistoffen van elkaar scheidt. Tussen alle platen zit een pakking die voor de afdichting zorgt. Van alle warmtewisselaars kunnen hier de temperaturen het dichts bij elkaar liggen. Een groot warmte uitwisselend oppervlak met kleine inbouwmaten. De standaard uitvoeringen kunnen geopend worden waarbij de platen kunnen worden gereinigd. De pakkingen tussen de platen zorgen voor een dichte uitvoering. Nadeel zijn de kosten van reiniging. Als de platen warmtewisselaar geopend wordt zijn veelal nieuwe pakkingen nodig om het pakket weer dicht te krijgen. De prijs van de reserve pakkingen zijn hoog. Reiniging van deze wisselaars zonder deze te openen is te prefereren. Chemische reiniging, spoelen en productstromen omkeren zijn mogelijkheden. Er kunnen voor deze opties extra aansluitingen worden voorzien.

De platen warmtewisselaar kan ook als gesoldeerde uitvoering geleverd worden. De platen worden onder vacuĆ¼m gesoldeerd en de wisselaar is hiermede voor de toekomst gesloten. Voor schone applicaties is dit een ideale uitvoering.

Speciale uitvoeringen zijn altijd mogelijk

Zoals gebruik van speciale materialen (titanium, duplex e.d), dubbelplaat uitvoering waarbij de scheiding van de productstromen moet zijn gegarandeerd, en vele andere opties.

Bel 0561 421 055