Rookgascondensors en economizers

Warmtetransport.nl is uw partner voor de levering van rookgascondensors en economizers.

Toepassingen

Warmtewisselaars rondom stoomketels en gasmotoren om de efficiency te verhogen

De rookgascondensor dient om het suppletiewater of eventueel een separate vloeistofstroom in temperatuur te verhogen door gebruik te maken van de warmteterugwinning uit de rookgassen. Afhankelijk van de temperatuur van het toegevoegde water treedt er condensatie op van de rookgassen. Hierbij wordt een aanzienlijke rendementsverbetering verkregen.

De rookgascondensor wordt bijvoorbeeld achter de ketel of na de economizer opgesteld en is opgebouwd uit roestvast stalen buizen voorzien van geëxtrudeerde aluminium of rvs vinnen in meerdere secties achter elkaar gemonteerd. In plaats van ribbenbuizen worden ook gladde buizen toegepast in condensors. De (ribben)buizen worden in de roestvast stalen pijpplaten gewalst of gelast.
De warmtewisselaar wordt bijvoorkeur gebouwd als uitschuifmodule voor eenvoudige inspectie, reiniging en/of vervanging. De van verstevigingribben voorziene omkasting is eveneens in roestvast staal uitgevoerd.

Samen met onze partners kunnen wij u snel en betrouwbaar leveren. Ook de montage en ingebruikname van de betreffende warmtewisselaars (in overleg met b.v. Stoomwezen) kunnen worden verzorgd.

De economizer dient om het ketelvoedingswater in temperatuur te verhogen door gebruik te maken van de warmteterugwinning uit de rookgassen. Economizers werken op een hoger temperatuurniveau en zijn hoog geclassificeerd volgens de PED, waardoor een CE markering altijd noodzakelijk is.

De economizer wordt gemonteerd tussen de ketel en de schoorsteen en is opgebouwd uit stalen buizen en voorzien van stalen of aluminium vinnen in meerdere secties achter elkaar gemonteerd. De ribbenbuizen worden in een stalen pijpplaat gewalst of gelast.
De omkasting is in staal uitgevoerd en voorzien van een afdoende corrosiebescherming.

De rookgascondensors en economizers worden doorgaans met een ondersteuningsconstructie geleverd, alsmede met de benodigde rookgaskleppen en eventueel een extra schoorsteen.

Snelle en betrouwbare levering is mogelijk

Ook de montage en ingebruikname van de
warmtewisselaars kunnen worden verzorgd.

Bel 0561 421 055